سبک کلاسیک در طراحی داخلی
این روزها از سبکهای گوناگونی در طراحی فضاهای داخلی استفاده میشود که هر کدام طرفداران خاص خود را دارند. یکی از شیوههای طراحی دکوراسیون داخلی که از گذشته تا کنون طرفداران زیادی داشته و دارد، طراحی به سبک کلاسیک است. با وجود گسترش دکوراسیون مدرن و ورود آن به زندگی مردم، باز هم فضای کلاسیک جذابیتهای بصری خاص خود را داشته و هنوز از محبوب بالایی برخوردار است. این سبک جلوه گر عظمت ، تعادل، سنت و اصالت است و حس قدرت، امنیت و اعتماد را به افراد منتقل میکند. در سبک کلاسیک رنگهای گرم و طبیعی مورد استفاده قرار گرفته و حس صمیمیت و گرمای زندگانی گذشتگان را یاد آور میشود. در این شیوهی طراحی غالباً کف را با پارکتهای رنگ چوب پوشانده و از فرش نیز در آن استفاده میکنند، اما در برخی قسمتها امکان استفاده از سنگ مرمر یا کاشی نیز وجود دارد. کلاسیک سبکی است که هیچ گاه از دنیای مد و فشن فاصله نخواهد گرفت؛ پس در بکار گیری آن هیچ گاه تردید به خرج ندهید و نگران قدیمی شدن و از مد افتادن آن نباشید.
ارکان اصلی در این شیوه از طراحی دکوراسیون، سخت گیری، تناسب، تقارن و تجمل گرایی است که به آن هویت میبخشد. طراحی دکوراسیون داخلی به شیوه کلاسیک بر اساس نظم، تقارن و تعادل پایه ریزی شده است و توجه به جزئیات اهمیت بسیار بالایی دارد که همان اهداف ایده آل امپراتوری یونان و روم باستان میباشد.
نظم و تقارن
شلوغی و بی نظمی به هیچ وجه جایی در طراحی دکوراسیون به شیوهی کلاسیک ندارد. نظم و تقارن در طراحی فضاها و قرار گیری اشیاء، از مهمترین ویژگیهای این سبک به حساب میآیند. در این روش سعی بر استفاده از لوازم و وسایل به صورت جفت و البته متقارن است، به گونهای که آنها روبهروی یکدیگر قرار گیرند تا نظم مجموعه افزایش پیدا کند. حتی گچبریهایی که بر روی دیوارها پیاده سازی میشود، به صورت قرینه انجام شده و قابهای تزئینی، تابلوها و دیوارکوبها نیز اغلب به حالت قرینه روی دیوار قرار میگیرند. اندازهی لوازم و اکسسوری ها نظیر مبلمان، پردهها، لوسترها، عتیقهها و مجسمهها باید متناسب با اندازهی محیط و همچنین سایر لوازم باشد تا تناسب و هماهنگی از بین نرود. وجود این نظم و تقارن در طراحی سبب پایداری و استقامت فضا میشود. با این تفاسیر، شاید بتوان تقارن را شاخصترین ویژگی سبک کلاسیک دانست.