سقف کاذب
با پیشرفت علم و تکنولوژی، ابزارآلات و محصولات بسیار متنوعی در صنعتهای مختلف تولید و اختراع شدند؛ صنعت ساختمان سازی نیز از مواردی بود که بسیار تحت تأثیر این تحول قرار گرفتهاند. سقف کاذب نیز یک نوآوری بسیار کاربردی و سودبخش در این صنعت محسوب میشود که ویژگیها و کاربردهای بسیار زیادی دارد.
سقفهای کاذب، یک نوع پوشش برای سقف اصلی به حساب میآیند که علاوه بر کاربردهای فراوانی که دارند، در بسیاری از موارد برای افزایش جذابیت و زیبایی فضا مورد استفاده قرار میگیرند و از این نظر جایگزین مناسبی برای گچ بریهای سنتی به حساب میآیند.
این محصولات که به سقف ثانویه نیز معروف هستند، در اکثر موارد پایینتر از سقف اصلی قرار گرفته و مانع از دیده شدن اتصالات، سیم کشیها و عیبهای موجود در گچ کاری سقف میشوند. علاوه بر این موارد، مزیتهای دیگری نظیر عایق بودن در برابر صدا و حرارت، امکان شست و شو، آکوستیک کردن فضا و اجرای نورپردازی اشاره کرد.
این محصولات که به عنوان یک پوسته زیر سقف قرار میگیرند، به دیوارها و سقف اصلی متصل میشوند و وزن آنها بر روی سازه قرار میگیرد. سقف کاذب دارای دو بخش اصلی بوده که شامل شبکهی فلزی متصل به سقف و پنل ها میشود. سقفهای کاذب دارای انواع مختلفی بوده که هر کدام از آنها ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارا است. ما در ادامهی این مطلب به توضیح انواع سقفهای کاذب، مزایا و معایب آنها پرداختهایم؛ اگر به دنبال یک تغییر بزرگ و شکوهمند در ظاهر خانهی خود هستید، این مقاله را از دست ندهید.
مزايا و معايب سقف کاذب
قبل از اینکه شروع به توضیح انواع مختلف این نوع محصولات کنیم، ابتدا به مزایا و معایبی که شامل حال تمامی آنها میشود خواهیم پرداخت، سپس به صورت کوتاه اما مفید، به چند نمونه از محبوبترین مدلهای موجود در بحث سقف کاذب اشاره خواهیم کرد.
اجازه دهید پیش از توضیح مزایای این محصول، معایب آنها را برایتان شرح دهیم. اولین و واضحترین مورد، کاهش ارتفاع سقف است؛ به دلیل اینکه بیشتر مدلهای سقف کاذب، پایینتر از سقف اصلی نصب میشوند، این محصولات برای افرادی که به سقفهای بلند علاقه دارند، نمیتواند انتخاب خیلی مناسبی باشد، مگر در صورتی که ارتفاع اولیه سقف بلند باشد.
نکتهی بعدی در مورد استحکام و طول عمر سقفهای کاذب است. این محصولات به هیچ وجه مقاومت سقف اصلی را نداشته و در برابر ضربه و حوادث طبیعی مقاومت پایینتری از خود نشان میدهند؛ در مجموع طول عمر این سقفها خیلی زیاد نبوده و باید به خوبی از آنها مراقبت شود.
شاید الآن کمی از تصمیمتان پشیمان شده باشید و به فکر استفاده از همان سقفهای گچ بری شده افتاده باشید، اما مزایای سقف کاذب به قدری هست که باعث چشم پوشی از این معایب کوچک شود. همانطور که در مقدمهی متن اشاره کردیم، این محصولات برای پوشش لولهها و سیم کشیهای رد شده در سقف مورد استفاده قرار میگیرد؛ در صورتی که از این محصولات استفاده نمایید، دیگر نیاز به عبور دادن سیمها و لولهها از داخل سقف و گچ بری نیست و در صورت بروز مشکل و نیاز به تعمیر، به راحتی میتوان به آنها دسترسی پیدا کرد.
سقف کاذب از نظر هزینه، مقرون به صرفهتر از بازسازی سقف اصلی بوده و تعمیر آن نیز آسانتر و ارزانتر است. سقف کاذب قابلیت جا به جایی داشته و میتوان در صورت وارد شدن آسیب به پنل ها، به راحتی قسمت آسیب دیده را تعویض نمود.
این نوع سقفها عایق خوبی در برابر صدا و انرژی هستند؛ با توجه به ضرورت استفاده از وسایل گرمایشی و سرمایشی در تمامی منازل و ادارات، این محصولات میتوانند هزینههای ثانویه را کاهش داده و در کنار آن از هدر رفت انرژی جلوگیری نمایند. به علاوه جلوگیری از ورود و خروج صدا، میتواند یک ویژگی بسیار کاربردی برای آپارتمانها باشد.
بسیاری از افراد سقفهای کاذب را تنها برای زیبایی آن استفاده میکنند. این سقفها جذابیت بالایی داشته و قابلیت اجرای انواع نورپردازی بر روی آنها وجود دارد؛ همین موضوع سبب میشود تا جلوهی با شکوهی در محیط حاکم شود که هر بینندهای را مجذوب خود میکند.