ممبران چیست؟
اکنون زمان آن رسیده تا با یکی از جدیدترین انواع کابینت آشنا شوید. این روزها با پیشرفت و تکامل تکنولوژی و در راستای آن، ساخت دستگاههای سی ان سی, کار بر روی وسایلی مانند چوب و فلز راحتتر از گذشته شده است. دقت بالا، افزایش تیراژ تولید، انعطاف در تولید محصولات متفاوت، کاهش خطای انسانی و بالا بردن راندمان، برخی از مزایای دستگاههای سی ان سی است.
سی ان سی به معنای کنترل عددی توسط کامپیوتر است. در نتیجه میتوان هر دستگاهی که حرکت آن توسط رایانه کنترل میشود را یک سی ان سی دانست. از سی ان سی هایی که هر روز با آنها سر و کار داریم میتوان به دی وی دی درایور و پرینتر اشاره کرد.
کابینت ممبران به کابینتی گفته میشود که در آن از روکش ممبران استفاده شده باشد. میتوان این گونه بیان کرد که ممبران یا وکیوم در واقع مواد روکش دار با مغزهای مختلف مانند ام دی اف و نئوپان هستند. روکش ممبران اغلب بر روی تختههای ام دی اف کشیده میشود. تختههای ام دی اف پس از تراش چوب توسط دستگاه سی ان سی، به چسب و رزین آغشته میشوند و در انتها به کمک تکنولوژی مخصوصی، روکش ممبران بر روی ام دی اف کشیده میشود و اصطلاحاً وکیوم میشود؛ به همین خاطر است که به این مدل، کابینت وکیوم نیز می گویند.
روکش ممبران تنها روی یک طرف از این متریال ها کشیده میشود و در سمت دیگر از روکشهای ارزان قیمتتری مانند پی وی سی استفاده میشود.
کابینت ممبران هم در سبک طراحی مدرن کاربرد دارد و هم در سبک کلاسیک مورد استفاده قرار میگیرد. همانطور که می دانید سبک کلاسیک طرفداران خاص خود را دارد که کم هم نیستند، اما به دلیل اینکه برای این سبک از دکوراسیون، بیشتر از چوب استفاده میشود، هزینهی آن کمی زیاد است و هر کسی به سمت آن نمیرود. اما با روی کار آمدن وکیوم، میتوان طرحهای کلاسیک را با هزینهی خیلی کمتری به اتمام رساند.
ممبران از ام دی اف و های گلاس گران قیمتتر و از چوب قیمت پایینتری دارد. اما این را در نظر داشته باشید که با ممبران میتوان طرحهای بسیار شیک و مجللی را در هر دو سبک مدرن و کلاسیک پیاده سازی کرد.
معایب کابینت ممبران
این نکته را در نظر داشته باشید که کیفیت کابینتهای ممبران تا میزان زیادی به اجرا کنندهی کار و کابینت ساز بستگی دارد. همچنین این نوع از کابینتها به نور خورشید و حرارت حساسیت نشان میدهند و اگر در برابر نور مستقیم خورشید قرار گیرد به مرور زمان امکان تغییر رنگ در آن وجود دارد.
یکی دیگر از معایب این متریال ضعیف بودن روکش ممبران است، به گونهای که در اثر کشیده شدن یک جسم تیز بر روی آن، امکان پاره شدن روکش وکیوم شده وجود دارد.
نمیتوان به طور قطعی نظر داد که کدام متریال برای ساخت کابینت بهتر از دیگری است و استفاده از آنها تنها به سلیقهی شما، سبک طراحی و محل استفاده از آنها بستگی دارد. برای مثال برای سرویسهای بهداشتی و حمام عموماً از متریالی استفاده میکنند که ضد آب و در برابر نفوذ رطوبت مقاوم باشد.